Saturday, 21 February 2009

Feeling Sad..Down

Ya Allah tabahkan hatiku.Ampunkan aku terlalai dalam menunaikan perintahmu..Kekadang tanpa sedar urusan dunia menjadikan aku hamba yang alpa.Ya Allah ampunkan khilafku itu..Ya Allah setiap saat Kau bersamaku..walaupun ada ketikanya aku melupakanMu..Ya Allah betapa kasih-Nya engkau padaku..Ya Allah sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui segala yg tersirat dihatiku..segala yg melandaku sekarang..Sedih Ya Allah..Aku cuba menjadi hamba-Mu yang baik walaupun yg terbaik impianku.Namun aku tertewas jua..Ampunkan ku Ya Allah

09/02/09-First CW release…

Selepas asgmt release, life started busy. Hari2 rasa seakan cepat berlalu ditambah ngan winter time..Siang yg pendek menjadikan masa rasa mcm sgt singkat..Bagi aku tak der hari yg blh aku istilahkan sebagai weekend…then another asgmt release. Both due on 20/02/09..Hidup aku mula berkisar at bilik-library-lab-dewan kuliah-bilik.Tak der isitilah “keluar ler jenjalan” kan weekend…But aku tak kisah coz aku bukan kaki jalan..Bermula dengan both asgmt aku sering terlalai dengan dunia.Hingga terlupa aku ni hamba. Ampunkan aku Ya Allah..Istilah tido nyenyak rasa ilang dalam diari hidup ni..Ampunkan aku Ya Allah kerana tak mengambil kesempatan jagaku ditengah malam sebagai penghubung rinduku pada-Mu..Ampunkan aku Ya Allah..Benar urusan dunia ini telah melalaikan aku..Disebalik rasa kepayahan ini terima kasih Ya Allah kerana Engkau temukan aku dengan kawan yg byk membantu.Jadikan persahabatan ini diberkatimu Ya Allah..Banyak menyokong..”rozy we can find the solution”,don’t worry about that..keep smiling.Allah know the best.’ Ayat yg simple tp berkesan meredakan tekanan..Maybe kitaorg sesame student,same kelas so sesame faham..

Rasanyer asgmt ni menjadikan aku pencinta universiti..Heheh..Ader dekat uni from 9 then blk biler org unit u dh mcm nk halau jer..Yer ler saper tak halau if kul 12mlm still kat lab..hehehe..tp aku ngan die tak kisah pun..yang penting asgmt ni siap..

20/09/09-

Him: Rozy I have submit the asgmt and CC that to you

Me: .Alhamdulillah..Thank my group mate.

Him: It’s ok since we are group.So let continue to find with GD solution..How your progress?

Me : my model not work as well..huhu..

Him: don’t worry,me too.Just try and finally we submit what we have..

Me:ok..

11.45PM

Him:How you?

Me:Ok

Him:find it

Me:No

Him:Me too,lets submit it coz due at 11.59PM

Me:feel to cry.I working on that model since first day release..But I cant find the solution. My model just work in half .dont know what happen with my coding..cant generated the diagram as well.

Him: friend,it’s ok.not to much worry.Allah know best.just submit it..i not find the solution too

Me:Ok

Rasa sedih sangat Ya Allah..sangat sad.rasa sgt down..that asgmt carry 10 marks but I cant answer at only 5 marks.half from that.memang sgt kecewa.Cuba smile utk sedapkan hati kawan.then 12 we going back together coz we are in the same ways.Secara jujurnya memang terasa tak berbaloi aku hidup jd tak teratur 2 weeks ni..roti memang makanan rutin coz itu jer paling senang.tk nk bazir masa makan..Ampunkan aku Ya Allah kerana saat kecewa ini terdetik dlm hatiku bisikan2 kecewa.Tanpa aku sedar sebenarnya Engkau sentiasa bersama.Ampunkan aku Ya Allah…Aku sepatutnya bersyukur sekurang2 nyer that another asgmt we have the solution.Our DTD,SOAP work as well..its ok..


Friday, 13 February 2009

Pengalaman Berjauhan

Dah 2 week kat bumi Allah yg bernama UK ni.Meneruskan kehidupan sebagai hamba Allah di tempat yg jauh dari family buatkan aku rasa sad..Biasaler anak manja..hehehe..Tapi Alhamdulillah dan insyaAllah masa dapat atasi perasaan ni..Menjadi student semula Alhamdulillah atas peluang ini..

Alhamdulillah kerana segala urusan disini dimudahkan oleh-Nya.Dari mula sampai dah diperkeknalkan ngan hamba-hamba-Mu yang baik Ya Allah.Dikenalkan dengan Fara dan Farid.Dikenalkan dengan komuniti Malaysia.Biarpun kecik tapi hidup di perantauan menjadikan ikatan itu rapat..Terpaksa bergantung antara satu sama lain kerana ini ler family sewaktu di sini..

Suasana pembelajaran agak berbeza.Like one of my friend said, at this level you should learn by yourself..mmg btl..tak banyak yg dpt dr kelas.just teori yg kadang2 tk difahami pun..heheh..

Snowing time..erm..alergic sejuk..so if org lain ckp best main snow..best main snow ni tk der rasa dlm istilah hidupku kat sini..just tgk ader ler..br 2 ari snow dah fever..huhu..nasib baik ler fara ader..thanks fara..tak tau nk balas budi ni camner..hargai sangat aper fara buat...Just pengalaman jatuh waktu snow kot yg akan diingat..hehehe..kena baling ngan snow tu lg ler..huhu..mula2 rasa sakit hati..tp sabarkan jer..maybe die pelik kot islam bertudung ni..atau bukan pelik ntah ler aper pandangannyer..maybe sikit dr kesabaranku menerbitkan rasa inginnya die mengenali islam kan satu bonus padaku.. :)

Overall kat sini ok jer..Tp insyaAllah hati ini takkan berubah... :)