Thursday, 24 December 2009

Malaysia oh tanah airku

Enjin hilang..tu tajuk bila baca newspaper online...makanya sy tulis sikit ape yg sy rasa..dr kaca mata seorang yg bukan ahli politik,bukan juga tentera, cuma dr kaca mata seorang student biasa yg masih nk belajar...bila baca je pasal enjin hilang ni berlegar2 dlm minda ni byk soalan yg mmg tk de jwpn..

1-Enjin ni tentera punyer.Tentera =penjaga keselamatan negara. if enjin tentera blh hilang apa status tahap keselamatan negara skrg?
2-Enjin ni diberitakan hilang setahun yg lalu.persoalannya kenapa skrg br perasan?
3-Mcm mana enjin ni dibawa keluar dr kawasan tentera

Byk lg persoalan dlm minda ni sebenarnya,tp cukup ler sekadar tu coz sumernyer tk der jwpn..yg menghairankan kenapa seakan tiada tindakan dr pihak berwajib, PDRM,Kastam or mana2 pihak yg berwajib ler..dr kaca mata sy rakyat biasa ni,seringkali tertanya mengapa pada ketika ini seakan malaysia kurang anggota PDRM nye..mcm tk cukup anggota utk bertindak..isu ni tk libatkan soal keselamatan negara ker..pelik bin ajaib..itu ler persoalan yg ada..

Friday, 18 December 2009

Bersawang

Its very long time after the last posted and my blog "bersawang" already..huhuh... this semester make me tak menang tgn..huhuh...sungguh penat..at least 2 assignment that are due on the same day..no more weekend in my kamus..even thought no weekend,but i like it because sy pencinta rumah..ngeh2...jimat tenanga and for sure save my money..kalau keluar sure ler,akan keluar jua duit..memandangkkan The Works tempat lepak yg best,pastinyer akan ader buku yg jd sasaran utk dibeli coz buku2 nyer harga murah...sgt best... tp skrg kelas dah habis.. dan bersedia utk bertempur in exam battle plak...i hope this sem lbh baik dr sem lepas..insyaAllah..

Byk btl member yg kawin thn ni..cousin pun kawin thn ni..yg peliknyer masa den ada kat malaysia,derang ni tak nk plak kawin..heheh..selamat melayari bahtera:-) semoga rumahtangga yg dibina diberkati olehNya dan sentiasa beroleh keberkatan